top of page

¡Encantada!

Wij zijn Sasja en Therese. Vanaf de basisschool zijn wij al vriendinnen en naarmate wij ouder werden, groeiden ook onze interesse voor interieur en de styling hiervan.

Sasja's stijl is wat rustiger en houdt veel van aardetinten. Zij heeft in de jaren een liefde ontwikkeld voor fotografie. Therese houdt van kleur en het combineren van verschillende stylen en heeft jarenlang gewerkt in een interieurwinkel waar zij ook interieuradvies gaf .

Sasja is begin 2020 verhuisd met haar gezin naar Zuid Spanje. Therese en haar vriend hebben een verhuis/transportbedrijf. Tijdens de vele vakanties in Spanje zagen zij het mooie authentieke keramiek in Zuid Spanje.

 

Door middel van Sasja’s connecties in Zuid Spanje en het transportbedrijf kunnen wij deze mooie handgemaakte producten uit Zuid Spanje in Nederland verkopen.

EC8C9082-89F4-4895-A98C-B15D851823D6_edited.jpg

De Pottery

 

Onze keramiek komt van een Pottery uit een plaatsje in Zuid Spanje. Deze Pottery is al generaties lang een familiebedrijf en nu werken moeder en zoon hier samen.

Voor de keramiek wordt rode klei met diverse aarden gemengd uit het gebied. Dan krijgt het een laag Kaolien (een fijne witbakkende kleisoort). Al het aardewerk gaat in originele Arabische ovens en wordt daarna met de hand beschilderd in diverse kleuren. Hierdoor is ieder stuk uniek.

De Arabische invloed komt uit de tijd dat Andalusië een moslimgebied was. Hier komen de mooie sier- en kleurbewerkingen vandaan.

Van oorsprong werd het aardewerk en keramiek gebruikt om water in zo'n droge omgeving te transporteren en op te slaan. Tegenwoordig wordt het gebruikt als decoratie.

Het Aardewerk kan in de vaatwasser, maar blijft mooier als je het met de hand afwast.

IMG_3955.JPG

Bedrijfsgegevens

info@lentaliving.com

+31650931689 

Showroom
Diepenhorstlaan 10d 
2288 EW
Rijswijk

Postadres
La Villa Lenta
Calle Roman Y Cajal, Num. 10
Planta 00
04800 Albox (Almeria)
Spanje

Privacyverklaring

 

Contact

 

Wilt u meer informatie ontvangen over onze producten of heeft u een vraag, stuur ons dan een bericht.
Wij beantwoorden u zo snel mogelijk.

Onze showroom is iedere zaterdag geopend van 12.00 uur tot 16.00 uur.

Ook is de showroom te bezoeken op afspraak.

Locatie:

Diepenhorstlaan 10-D, Rijswijk

E:  info@lentaliving.com

T:  06 50931689 (Therese)


Voor actuele foto's en nieuwe producten, kunt u ons volgen op Instagram

 

  • Instagram Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • Pinterest
bottom of page